Home  |  Over ons  |  Planttips  |  Contact

Zelf wiet kweken met goede wietzaadjes


Last van jeukende groene vingers? Wil je altijd al eens je eigen wietplant hebben?


Cannabis, ook wel bekend als wiet, marihuna of hennep is een eenjarige plant.


Het is een sterke en niet veel eisende plant , hij kan tot 9 meter hoog worden afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals licht, ruimte en voeding. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan welke soort wietzaadjes je gebruikt, zo zijn er speciale soorten die kleiner blijven hierdoor is er eigenlijk voor elke ruimte wel een geschikt wietzaadje te vinden. De wietplant kan erg goed tegen weersveranderingen en heeft weinig natuurlijke vijanden, wel hebben de invloeden van buitenaf gevolgen voor het thc-gehalte in de wiet.


We onderscheiden cannabis in drie soorten : indica, sativa en ruderalis.


THC en Wiet


THC is een stof wat in wiet als psycho-actief werkt en dit ervaart men na gebruik als ontsannend en geestveruimend. De stof thc word is sommige landen medicinaal voorgeschreven. Maar in vele landen is deze stof ook niet gewenst. Met het kweken van wiet kun je in diverse gradaties de wietzaad kwaliteit vooraf bepalen.


Wietzaadjes op kwaliteit uitkiezen


Door de juiste informatie in te winnen op het internet kun je al snel de beste wietzaadjes eenvoudig online vinden en op kwaliteit sorteren. Ben je op zoek naar snel bloeiende wietplanten die ook wel Autoflowers genoemd worden. Of juist hogere kwaliteit als Haze neem dan de juiste voedingen en behandelingen en ontdek zelf dat de kwaliteit van wietzaadjes wel degelijk verschil maken.


Top 3 zaadjes van 2018


Door direct met interessante voorbeelden te komen vanuit diverse wiet forum omtrent de beste wietzaadjes van 2018. Vind je hieronder een lijstje met kwalitatieve wietzaadjes:


1.) Amnesia Lemon Autoflower
2.) McPurple
3.) Northen Light